Välkommen till Malin & Co – det är jag som är Malin. Jag tror på snygga affärer. Goda och bra affärer. Affärer som gör att köparen kommer tillbaka och säljaren anstränger sig det lilla extra. Affärer som bygger relationer och därmed varumärken över tid. Affärer som är designade med god smak, vacker form och riktigt bra kommunikation.

Det här är mitt jobb

Tillsammans med uppdragsgivaren söker och finner jag varumärkets värde, det du har som ingen annan har. Jag sätter det visuella uttrycket som speglar ditt varumärke och attraherar kunder. Och hjälper dig kommunicera på ett sätt som ingen annan gör eller har gjort tidigare.

BRA IDÉER
Jag tror på kraften som genereras ur en bra idé. Jag drivs av att upptäcka och genomföra lösningar som överträffar det förväntade. Att hitta, förstå och ge liv åt det som är unikt i varje företag. Att nå ut och nå fram, på rätt sätt gentemot rätt målgrupp. Men också att nå in, för att kommunikationen ska bli på riktigt och verkligen göra skillnad.

Det här är mitt företag

Malin & Co har arbetat med utveckla varumärken genom design och kommunikation sedan 1998. Under åren har jag, mina medarbetare och samarbetspartners arbetat med en mängd olika uppdragsgivare, från små till riktigt stora, offentliga och mer privata.

DU OCH VI
I vissa av mina projekt arbetar jag ensam, i andra tillsammans med seniora konsulter från företag som liknar mitt eget. Oavsett i vilken form levererar jag alltid lösningar som är väl förankrade och anpassade efter vad uppdraget och uppdragsgivaren behöver och kräver. Alltid med en tydlig kundkontakt, tydliga offereringar och fullständig dokumentation.

Vad kan jag göra för dig?

Tack vare lång erfarenhet och gedigen kompetens inom en rad olika områden kan jag producera riktiga och viktiga resultat för mina uppdragsgivare.

Jag förstärker ditt varumärke
Det kan handla om att leda och genomföra varumärkesworkshops, ta fram designplattformar och grafiska identiteter, utveckla reklamkoncept, nya tjänster och produkter eller att förstärka varumärket i webb och rörlig media. Vad behöver du hjälp med? Mejla mig eller slå en signal. Jag tar gärna ett förutsättningslöst möte!

Allt eller i delar

Branding

Ett samarbete inleds ofta med fokus på varumärkesidentiteten. Jag går igenom och sammanställer kärnvärden, vision och mission, positionering, varumärkeslöfte, vägval och rekommendationer. I mindre uppdrag genomför jag det strategiska arbetet själv tillsammans med kunden, i större uppdrag tar jag hjälp av mina kollegor.

Design

Med varumärkesidentiteten som grund utvecklar jag de visuella uttrycken – som logotyp och typografi, bilder, färger och layout – prydligt och praktiskt sammanfattat i en grafisk manual. Ett och samma uttryck skapar ett starkare intryck.

Communication

Varumärkets position utvecklas och förstärks genom kommunikation som bygger på varumärkesidentiteten, syftet, målen, tonaliteten, huvudbudskapet och den bärande idén. Kommunikation i både traditionella och digitala medier.

Med webben i fokus

All kommunikation sker på mottagarens villkor och det gäller förstås även på webben. När jag och mina kollegor utvecklar webbplatser är det alltid med fokus på hur uppdragsgivaren bäst ska nå sin målgrupp för att öka lönsamheten.

Relevant design och innehåll
För att lyckas göra en webbplats som inte bara har en snygg design utan är relevant och fyller sitt syfte, är det viktigt med en stabil och strategisk grund. Tillsammans med uppdragsgivaren resonerar vi bland annat kring målgrupper, positionering, budskap och erbjudanden. Vi sätter också upp tydliga kommunikationsmål kring vad besökaren och målgruppen ska veta (kunskap), tycka (attityd), och känna (tone of voice).

I en liten och effektiv arbetsgrupp – ad, copy, digital projektledare plus en eller flera utvecklare – tar jag och mitt team sedan fram ett förslag på lösning som vi stämmer av och rättar till efter kundens önskemål. Utvecklingsarbetet görs i WordPress (open source) med responsiv design som fungerar oavsett enhet och plattform. Allt förpackat med form, färg, bilder och typografi som speglar varumärket och attraherar målgruppen.

Välkommen till Happen, min arbetsplats som jag delar med 24 andra specialister på kommunikation. Kika gärna runt i våra lokaler, du använder pilarna för att bläddra.

Malin & Co hjärta Happen

Förutom Malin & Co, och tillsammans med min man John, driver jag också frilansarbetsplatsen Happen; fristående strateger, kreatörer och producenter samlade på Bondegatan 21, Södermalm i Stockholm. 

Happen är en arbetsplats, mötesplats och affärsplats för strateger, kreatörer och producenter som bygger sina egna och andras varumärken. Mindre företag med något stort gemensamt. Kommunikation i alla dess former.

Happen är också en förklaring till varför små företag kan ta stora uppdrag. Och varför rätt mix av specialister har bättre förutsättningar att lösa komplexa problem.

Tack vare erfarenhet och gott entreprenörskap hjälper vi dig och ditt varumärke med allt från affärsidéer till produktion av olika kommunikationsenheter. Analogt, digitalt och livs levande.

Happen Works!

Tack vare teamet på Happen kan Malin & Co anpassa arbetsgruppen efter vad uppdraget kräver. 24 specialister i kommunikation, samlade under samma tak, ger möjligheter till flexibla arbetsgrupper och effektiva samarbeten.

Vi är inte som alla andra. Vi är alldeles egna. 
Happen är ingen vanlig kommunikationsbyrå. Visserligen kan vi erbjuda det mesta som en uppdragsgivare behöver, från strategier till färdiga produktioner, men det som skiljer oss från andra är att vi alla är egna företagare. Var och en jobbar utifrån sin egen verksamhet. Och eftersom vi själva driver företag har vi extra stor förståelse för våra uppdragsgivares affärer. Det betyder också att vi tar personligt ansvar och alltid ger allt för att göra dig som uppdragsgivare nöjd.

På Happen är vi lika måna om våra egna varumärken som om andras. Och ditt. Vi hjälper våra kunder med plattformar, kreativa koncept, kommunikationskampanjer, webbplatser och andra digitala lösningar. På Happen finns alla de roller och kompetenser som krävs för att lösa olika slags uppdrag.

Se hela mitt team på Happen

happen

Kom gärna och hälsa på!

Happen hittar du på bondegatan 21
Södermalm Stockholm, i ett vackert gammalt hus med murgröna på fasaden och Nytorget runt hörnet. Jag bjuder gärna på fika och ett förutsättningslöst möte. Välkommen!

Malin & Co
c/o Happen
Bondegatan 21
116 33 Stockholm
Sweden

malin@malinoch.com
+46 (0)70 641 32 48

Malin Jureit / Malin & Co
Creative director / Art director

Art director som bygger, designar och kommunicerar varumärken. Digitalt och analogt. Strategisk och kreativ varumärkesutveckling, design och kommunikation.

Uppdrag och referenser

Genom åren har jag genomfört uppdrag för en mängd olika uppdragsgivare, små som stora i många olika branscher. Du hittar mina arbeten under projekt. Vill du ta kontakt med mina referenser hittar du dem längst ned i varje projektbeskrivning.