Vidhance

Uppdrag: Att ta fram en varumärkesplattform, utveckla ett kommunikationskoncept och skapa en ny visuell identitet med logotyp, typografi, bildmanér och grafiskt format för mjukvarubolaget Vidhance. I uppdraget ingick även att skapa innehåll, design och kod för en webbplats i syfte att nå affärsmålet – Att inom en utsatt måltid ingå i lanseringen av nya smartphones.
Lösning: Efter genomförandet av en varumärkesworkshop tillsammans med vår uppdragsgivare tog vi fram en varumärkesplattform som bland annat beskriver problem och möjligheter, strategi, målgrupper, vision, kommunikationsmål och formulering av varumärkets kärna: ”Swedish high end technology that makes it easy for the end user and the product developer to enhance the video experience.”
Utifrån plattformen utvecklades ett kommunikationskoncept – Good enough isn’t great enough! Huvudbudskapet ska få mobiltelefonanvändare att känna sig som professionella filmskapare. Kommunikationskonceptets formulering fungerar som personligt uttryck och komplement till den beskrivande devisen – Enhanced video experience. Vi vill inte bara visa verkligheten. Vi vill förbättra den!
Resultat / kundcitat: “Vi är mycket nöjda med samarbetet med teamet på Happen, som både var lyhörda, idérika och strukturerade. Förutom att resultatet i form av en ny hemsida blev mycket bra och överträffade våra förväntningar, väckte arbetet kring varumärkesplattformen nyttiga frågor och resulterade i interna tankar och diskussioner som hjälpt oss vidare. Det framtagna varumärket, konceptet och den nya hemsidan matchar väl den profil och image som Vidhance bedömer ger en affärsmässigt bra position i kunddiskussioner och marknadsföring, och har fått uppskattning från både kunder och anställda.” – Andreas Lifvendahl, CEO, Vidhance Technology
Om Vidhance: Vidhance utvecklar mjukvara som analyserar, optimerar och förbättrar video i realtid för att skapa mervärde åt konsument- och industrimarknaden. Vidhance är det globala varumärket som används av företaget IMINT Image Intelligence AB (Imint) i Uppsala. Imint grundades 2007, och är sedan 2015 noterat på Aktietorget.
Webb: vidhance.com