Ark Travel

Uppdrag: Sommaren 2005 inleddes mitt arbete med Ark Travels varumärkesutveckling och ompositionering på den nordiska affärsresemarknaden. Arbetet var genomgripande – i allt från att tillsammans med Ark Travels ledningsgrupp ta fram vision, mission och önskad position på marknaden till arbetet med varumärkesplattform, kommunikationskoncept, formulering av erbjudanden till olika kundgrupper, kvalitativa kundundersökningar, lansering av en ny grafisk identitet med en mängd trycksaker, applikationer, webbplats och reklamkampanjer.
Resultat: Ett stort arbete som tydliggjorde varumärket internt och som hjälpte Ark Travel öka försäljningen samt närma sig positionen som den moderna och nytänkande spelaren i affärsresebranschen. Resultatet lät inte vänta på sig, de blev en av raketaktierna på Aktietorget. Den 30:e december 2005 handlades aktien för 28.50 kronor – den nya varumärkesidentiteten lanserades i januari 2006 med tillhörande kampanjer – och den 30:e december samma år handlades aktien för 50 kronor. Under 2007 ökade aktievärdet med 100% och samma år så lade Holländska Carlson Wagonlit Travel ett bud på den svenska resebyrån Ark Travel. Carlson bjöd 67 kronor per aktie. Transaktionen värderades till cirka 273 miljoner kronor.
Kundcitat:  ”Under 2006 presenterade vi vår nya varumärkesidentitet med en ny design och logotyp. Vi trivs verkligen i vår nya kostym som bättre förmedlar känslan av det företag Ark Travel är idag. Malin Jureit har tillsammans med sin arbetsgrupp guidat oss genom hela processen, från den initiala strategifasen med varumärkesutveckling, positionering och konceptutveckling till arbetet med att göra ut de olika enheterna såsom hemsida, hustrycksaker, säljmaterial, årsredovisningar, annonsering med mera. Ark Travels vision är att uppfattas som den självklara portalen för nordiska affärsreseköpare med höga kvalitets- och servicekrav. Med utgångspunkt från denna vision har Malin med team skapat en tydlig kommunikativ plattform åt oss och hjälpt oss stärka och förtydliga vårt varumärke och vår position på marknaden. Vi är fantastiskt nöjda med deras insats!” – Susanna Bervå, Koncernchef, Ark Travel 2004 – 2007